Autobiografische debuutroman ‘Van MAM naar MAN’

Yarick, alias MANNA, werkt momenteel nog aan zijn debuutroman ‘Van MAM naar MAN’. Deze bestaat grotendeels uit zijn onbewerkte dagboeken, rauw en puur. Hij geeft de lezer inzage in de worsteling die hij doormaakt als hij ontdekt dat hij transgender is, op dat moment nog levend als vrouw en moeder van 3 dochtertjes. Hoe weet je wanneer je transgender bent, hoe reageren je kinderen en omgeving, hoe ziet het traject er uit en hoe zit het (niet) met relaties en seks?

Alle vragen die je niet hebt durven stellen aan een transgender worden in dit boek beantwoord.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast een voorproefje? Geef me dan je mailadres en krijg de eerste 15 bladzijden gratis toegestuurd.
Toetsen van een oude typmachine

Ja, ik wil die 15 blz. lezen!

NB: Jouw gegevens worden vertrouwlijk behandeld en niet gedeeld met derden.

Genderdysforie anno Nu

Ook al is er in de media meer aandacht voor het onderwerp genderdysforie, Yarick merkt dat veel mensen niet goed begrijpen waar het over gaat en het een ver-van-m’n-bed-show blijft. Ook voor beginnende transgenders kan het een enorme steun zijn om de ervaringen en beleving van andere transgenders te horen/lezen.

Hij wil echter ook een waarschuwing afgeven; genderdysforie lijkt tegenwoordig booming business. De diagnose gaat als zoete broodjes over de toonbank. Maar is een transitie het werkelijke antwoord op het probleem? En zo ja, tot in hoe verre?

Hij is blij om te zien dat er nu meerdere tussenvormen ontstaan. Interseks, binair en zelfs a-seksueel krijgen een plek binnen de samenleving. Toen Yarick in transitie ging, in 2007, kreeg je alleen toestemming van het genderteam als je ‘all the way’ ging. En zo keek de maatschappij er ook tegenaan, àls die al goedkeurend toekeek…

Kinderboeken

Op de plank liggen nog concepten voor kinderboeken over genderdysforie en andere onderwerpen, met de boodschap dat je jezelf mag zijn.